O‘ZBEKISTON SSR FANLAR AKADEMIYASINING 2-JAHON URUSHIGA QO‘SHGAN HISSASI - Islomxon , Jaxongirov Faxriddin o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada O‘zbekiston SSR Fanlar Akademiyasining Ikkinchi Jahon urushi davrida qoʻshgan salmoqli hissasi koʻrib chiqilgan, unda institutning urush harakatlarini qoʻllab-quvvatlashda hal qiluvchi rol oʻynagan ilmiy tadqiqotlar, innovatsiyalar va ilmiy yutuqlardagi ishtiroki yoritilgan. Maqolada qoʻllanilgan usullar, erishilgan asosiy natijalar haqida umumiy ma’lumot berilgan va ushbu hissalarning kengroq natijalari muhokama qilingan. U keyingi tadqiqotlar boʻyicha takliflar bilan yakunlanadi va Akademiyaning urush davridagi harakatlarining doimiy ta’sirini ta’kidlaydi.