O‘ZBEKISTON SSRDAN GERMANIYAGA O‘QISHGA YUBORILGAN 70 NAFAR TALABALARNING TAQDIRI - Islomxon, Jaxongirov Faxriddin o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada O‘zbekiston SSRdan Germaniyaga o‘qishga yuborilgan 70 nafar talabaning tajribasi va natijalari ko‘rib chiqilgan. Bu ularning sayohati, duch kelgan muammolar va ta’limning shaxsiy va kasbiy hayotiga ta’sirini o‘rganadi. Tadqiqotda sifatli intervyular va miqdoriy ma’lumotlarni tahlil qilishni birlashtirgan aralash usulli yondashuv qo‘llaniladi. Natijalar xalqaro ta’limning o‘zgaruvchan kuchini, qo‘llab-quvvatlash tizimlarining ahamiyatini ta’kidlaydi va kelajakdagi ta’lim tashabbuslarining oqibatlari to‘g‘risida tushuncha beradi. Maqola siyosatchilar va o‘qituvchilar uchun chet elda o‘qishning afzalliklarini oshirish bo‘yicha tavsiyalar bilan yakunlanadi.