SHAROF RASHIDOVNING “TOSHKENT DEKLARATSIYASI”NING IMZOLANISHIDAGI O‘RNI - Islomxon , Jaxongirov Faxriddin o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada Sharof Rashidovning Toshkent deklaratsiyasini imzolashdagi muhim roli ko‘rib chiqiladi. Tarixiy yozuvlar, intervyular va ilmiy asarlarni chuqur tahlil qilish orqali ushbu tadqiqot Rashidovning ushbu muhim shartnomani imzolashga olib kelgan muzokaralar davomidagi hissasi va ta’siriga oydinlik kiritdi. Maqolada izoh, Kalit so‘zlar, kirish, usullar bo‘limi, natijalar, munozara bo‘limi keltirilgan va keyingi tadqiqotlar uchun topilmalar va takliflar xulosasi bilan yakunlanadi.