O‘ZBEKISTON SSRDA YER-SUV ISLOHOTI MOHIYATI - Islomxon, Jaxongirov Faxriddin o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston SSRda yer-suv islohotining mohiyati oʻrganilib, uning barqaror rivojlanishga koʻmaklashishdagi ahamiyati yoritib berilgan. Islohotning yerlarni qayta taqsimlash, sugʻorishni boshqarish va atrof-muhitni muhofaza qilish kabi asosiy jihatlarini oʻrganib chiqib, biz uzoq muddatli ijtimoiy-iqtisodiy oʻsish va ekologik muvozanat imkoniyatlarini ochib beramiz.