O‘RTA OSIYODA MILLIY-HUDUDIY CHEGARALANISH O‘TKAZILISHINING YEVROPADA O‘RGANILISHI - Jaxongirov , Islomxon Faxriddin o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada Markaziy Osiyoda milliy-hududiy delimitatsiyaning oʻtkazilishi va uning Yevropaga potentsial ta’siri oʻrganilmoqda. Tadqiqot Markaziy Osiyodagi hududiy transfertlarning tarixiy konteksti, hozirgi dinamikasi va kelajakdagi istiqbollarini oʻrganadi. Shuningdek, ushbu transferlarning Yevropa uchun xavfsizlik, geosiyosat va mintaqaviy integratsiya nuqtai nazaridan ta’sirini oʻrganadi. Maqolada ushbu murakkab hodisani har tomonlama tushunish uchun sifatli tahlil, tarixiy tadqiqotlar va siyosatni baholash kombinatsiyasi qoʻllaniladi.