YERDAN FOYDALANISHNING XOʻJALIK SHAKLLARINI MAQBULLASHTIRISH - Mahmudov , Behzod Hoshim o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Yer resurslaridan foydalanish va boshqarishning nazariy hamda ba‟zi amaliy qirralari yoritilgan. Jumladan, yer resurslarini boshqarishning nazariy va huquqiy asoslari, mamlakat yer fondidan foydalanish tahlili, yer resurslarini boshqarish tizimi, tamoyillari, rivojlanish bosqichlari, boshqarish mexanizmlari, respublika, viloyat va tumanlarda yer resurslarini boshqarish bo‘yicha vakolatli organlar, yer resurslarini boshqarishda rivojlangan davlatlar tajribasi to‘grisida to‘xtab o‘tilgan.