MODDALARNING AGREGAT HOLATLARI - Avulova , Zamira Tursunmurodovna; Murtazayev , Zohid Murtazayevich; Tosheva , Gulasal Mardon qizi; Suyarova, Dilnoza Qobiljon qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Maqolada fizikaning “Moddalarning agregat holatlari” mavzusini oʻtishda nostandart fikrlash koʻnikmalarini rivojlantirish pedagogik texnologiyasini tadbiq etish oʻrganilgan. Moddalarning agregat holatlari organik hayotga ta’siri haqidagi fikrlar ilmiy dalillarga asoslangan holda bayon etilgan. Shuningdek, maqolada qattiq, suyuq, va gazsimon moddalar haqida ham alohida to‘xtalib o‘tilgan.