VENTILYATOR XARAKTERISTIKALI MEXANIZMLAR UCHUN ENERGIYA TEJAMKOR ASINXRON ELEKTR YURITMALARNI TADQIQ ETISH - Kоsimоv Murоdjоn Rахimjоn о‘g‘li; Ismoilov , Astan (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Hоzirgi vаqtdа ishlаb chiqаrish kоrхоnаlаri vа sanoatda ventilyatorlarni samarali ishlab chiqarish jarayonini ta’minlashda muhim ro‘l o‘ynaydi. Shu sababli, ob’ektlarda ventilyator (shamollatish) tizimini o‘rnatish va to‘g‘ri sozlash juda muhimdir. Ishlab chiqarish jarayonlari issiqlikning chiqishi bilan birga vujudga keladigan xarorat va ularning miqdori texnologik jarayonning xususiyatlariga, jihozlarning muhrlanish darajasiga va boshqalarga bog‘liq bo‘lib, buning natijasida ichki havo kuchli o‘zgarishlarga uchraydi. Ushbu o‘zgarishlar odatda havoning tarkibi va holatiga taalluqlidir va ishchilarning sog‘lig‘i va farovonligiga salbiy ta’sir ko‘rsatishi, og‘ir mehnat sharoitlarini yaratishi va mehnat unumdorligiga salbiy ta’sir ko‘rsatishi mumkin.