MANZARALI IKKI YILLIK O‘SIMLIKLAR - Jumayeva , Dilnoza Abdusattor qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ikki yillik o‘simliklar birinchi yili birlamchi o‘sishni boshdan kechiradi ya’ni bu davrda uning vegetative tuzilmalari ildiz, poya, barg rivojlanadi. Ikkinchi yili esa uning generative organlari shakllanadi ya’ni gullab, meva va urug‘ hosil bo‘ladi. Bu guruhdagi o‘simliklar xilma xil varang barang bo‘lib, xushmanza ekini sifatida foydaniladi. Bularga kapalakgul, chinnigul, qo‘ng‘iroqgul kabi manzalarali o‘simliklarni misol qilip keltirish mumkin. Bundan tashqari ulardan guldastalar yasash uchun ham o‘stiriladi.