BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA KOMPYUTER SAVODXONLIGINI SHAKLLANTIRISH - Mo‘minov , Doniyorbek Rajabali o‘g‘li; Otajonova, Sadoqat Davlatali qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Davlat ta’lim muassasalarining boshlang‘ich sinf o‘quvchilariga kompyuter savodxonligini o‘rgatilishi masalasi dolzarbligi ortib bormoqda. Boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida zamonaviy axborot komunikatsiya vositalaridan samarali foydalanishda kompyuter savodxonligini oshirilishi talab etilmoqda. Bu o‘z navbatida maktablarda boshlang‘ich sinf o‘quvchilariga ham kompyuter savodxonligini o‘rgatilishi bo‘yicha chora-tadbirlar ishlab chiqishga yo‘naltiradi. Ushbu maqolada aynan boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida kompyuter savodxonligini shakllantirishning maqsadi, vazifalari, usullari va uning natijalari to‘g‘risida so‘z yuritiladi.