KOGNITIV TILSHUNOSLIKDAGI ASOSIY TUSHUNCHALAR - Sobirova , Shohsanam (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Kognitiv tilshunoslik zamonaviy tilshunoslikning yangi va jadal rivojlanayotgan tarmog‘idir. Kognitiv tilshunoslik inson tafakkuri va tili o‘rtasidagi bog‘liqlik masalalarini tadqiq etadi. Mazkur maqolada kognitiv tilshunoslik va uning asosiy tushunchalari haqida muhokama qilinadi.