QORAMOL GO‘SHTI QIYMASINI QADOQLASH BO‘YICHA ILMIY IZLANISH - Baxtiyarov, Sardorbek Baxtiyarovich; Xajiyev , Bobur Qahramon o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Hozirgi davrga kelib tabiiy va vitaminga boy bo‘lgan oziq-ovqat maxsulotlarni topish bir muncha muncha qiyinchilik tugdirmoqda. Deyarli barcha odamlar har kuni to‘g‘ri ovqatlash qoidalariga rioya qilmayapti. Bugungi kunga kelib bozorlarimizda go‘sht va go‘sht mahsulotlarini tan narxi oshib bormoqda. Ushbu ilmiy ish qoramol go‘shti qiymasi yani ijjoni qadoqlash orqali ush bu mahsulotni export bob mahalliy oziq-ovqat mahsulotiga aylantirish. Bu masalani bir muncha yengillatish maqsadida mahalliy xiva ijjoni qadoqlash sexini yo‘lga qoymoqchimiz. Ushbu maqolada qoramol go‘shti qiymasi haqida qisqacha maʼlumotlar berilgan.