MEHNAT QONUNCHILIGI RIOYA ETILISHI USTIDAN DAVLAT NAZORATINING AHAMIYATIMa’lumki har bir davlatda mamlakat taraqqiyoti va rivoji uchun qonunlar ishlab chiqiladi. Bu qonunlar o‘z navbatida huquqiy tizimni shakllantiradi. Qonunlar aholini manfaatlari kelib - Musayev, Ilhom Hasan o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ma’lumki har bir davlatda mamlakat taraqqiyoti va rivoji uchun qonunlar ishlab chiqiladi. Bu qonunlar o‘z navbatida huquqiy tizimni shakllantiradi. Qonunlar aholini manfaatlari kelib chiqib yaratiladi va ijtimoiy hayotni barqarorlashtiradi. Xususan biz quyida tilga oladigan mehnat qonunchiligi ham shular jumlasidandir. Mehnat munosabatlari – mamlakatda eng dolzarb va muhim masalalardan biridir. Chunki hozir mamlakat taraqqiyoti iqtisodiyotga bog‘liq b’lib turgan bir vaqtda, iqtisodiyot siyosatdan ustun bo‘lib turgan bir paytda, mehnat munosabatlari, aholini ish bilan ta’minlash, ularning adolatli mehnat sharoitlarida ishlash masalalari dolrazbligini saqlab turibdi. Aynan shu munosabtlarni tartibga soladigan qonunchilikni yaratish va uni rioya etilishi, bajarilishi ustidan davlat nazoratini o‘rnatish juda muhimdir. Shubhasiz, bu mehnat munosabatlarida yuzaga keladigan turli xil muammolarni hal etilishi bilan ham ahamiyatlidir.