ИНВЕСТИЦИЯЛАР ВА ИНВЕСТИЦИЯЛАШНИНГ ИҚТИСОДИЙ МОҲИЯТИ - Бахридинова, Шахноза Шукуруллаевна (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Президентимиз Ш.М.Мирзиёев ҳозирги кун мамлакат иқтисодиётида иқтисодиётни эркинлаштириш ва ислохотларни чуқурлаштиришнинг устувор йўналишларидан бири иқтисодиётга хорижий сармояларни янада кўпроқ жалб этишга қаратилганлигини айтиб, хорижий сармояларни жалб этмай туриб, айниқса, етакчи тармоқларда чет эл сармояси иштирокини кенгайтирмай туриб, иқтисодиётимизда таркибий ўзгаришларни амалга ошириш ва модернизациялаш, корхоналаримизни замонавий техника билан қайта жихозлаш ҳамда рақобатга бардошли махсулот ишлаб чиқаришни йулга қўйиш мумкин эмаслигини алохида таъкидлаб ўтган эдилар.