TUPROQNI YUMSHATISHDA CHUQURYUMSHATKICH BILAN BIRGA BIOSOLVENT KIMYOVIY BIRIKMASINI QO‘LLASH - Jo‘rayev , Fazliddin O‘rinovich; Umedova, Umeda Xayrullayevna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Maqolada gipsli va berch qatlamli tuproqlarni maxsus texnologiya asosida yumshatish jarayonida qo‘llaniladigan chuquryumshatkich qurilmasining parametrlari va uni qo‘llash texnologiyasi asoslash, sho‘rlangan tuproqlar meliorativ holatini yaxshilashda kuzgi sho‘r yuvishdan oldin tuproq haydalma qatlami ustidan va ostidan biosolvent kimyoviy birikmasini sepadi va shuningdek tuproqdan zararli tuzlarni yuvib yuborishada qo‘llaniladigan chuquryumshatkich qurilmasining parametrlari va qo‘llash texnologiyalari ishlab chiqilib nazariy va amaliy jihatdan asoslashning natijalari keltirilgan.