АҲОЛИ ФАРОВОНЛИГИНИ ОШИРИШДА КРЕДИТ МАБЛАҒЛАРИДАН ФОЙДАЛАНИШНИНГ ЗАМОНАВИЙ СТРАТЕГИЯЛАРИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ - Буранова , Лола Вахобовна; Махмудов, Аслиддин Сирожиддин ўғли (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Мамлакатимизда олиб борилаётган банк соҳасидаги ислоҳотларнинг асосий мақсади ишбилармонлик муҳитини яхшилаш, хизмат турларининг жозибадорлигини ошириш, иқтисодий ўсиш барқарорлигини таъминлаш, банк ва тадбиркорлик субъектлари ўртасидаги иқтисодий муносабатларни оптималлаштиришдан иборат. Аҳоли фаровонлигини оширишда кредит маблағларидан фойдаланишнинг замонавий стратегияларини такомиллаштириш номли мақолада банк тизимининг молиявий кўрсаткичлари динамикаси ва «Digital bank» тизими орқали кутилаётган банк даромадлари таҳлил килингди ва таклифлар киритилди.