MAKON EVOLYUTSIYASI - Xoliqov, Mirjalol Raxmatulla o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada bugungi kundagi zamonaviy teatr tili, hamda naturalizm yo‘nalishining avvalgi teatr studiyalariga ta’sir darajasi hamda teatrlar hayotidagi o‘rni va bugungi teatr studiyalari va davlat teatrlari rivojiga tasiri haqida fikirlar bildirilgan. Shekispir, Shiller asarlari asosida tahlil qilingan.