INTERTEKST TUSHUNCHASI, TADQIQI VA TURLARI - Xomidova, Mahfuzaxon (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Intertekstuallik barcha matn turlarida faol qo‘llaniladigan vosita hisoblanib, badiiy matnda uning uchrashi ancha faolroqdir. Shu bois badiiy matnda intertekstuallik turli shakllarda qo‘llaniladi. Xususan, allyuziv nomlar, iqtibos, epigraf, sarlavha ko‘rinishlarida intertekstual matnlarga ishora qilinadi. Intertekstuallikni yuzaga keltiruvchi bu vositalar dunyo tilshunosligida intertekst atamasi ostida tadqiq qilingan, uning o‘ziga xos jihatlari aniqlangan va olimlar tomonidan turli ta’riflar berilgan. Mazkur maqolada intertekst tushunchasining mohiyati, ta’riflari va turlari, shuningdek, uning tadqiqi hamda matndagi vazifalari xususida so‘z yuritilgan. O‘zbek badiiy matnlaridan olingan misollar orqali tahlil qilingan.