OʻZBEKISTON XALQ SHOIRI ABDULLA ORIPOVNING O‘ZBEK ADABIYOTIDA TUTGAN OʻRNI - Boliyev , Azamat (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
O‘zbekiston Respublikasi davlat madhiyasining muallifi, Yassaviy, Navoiy, Bobur, Cho‘lpon, G‘afur G‘ulom kabi badiiy ijodkorlar o‘lmas ijodining davomchisi Abdulla Oripov adabiyotga yangicha badiiy tafakkur olib kira olgan shaxsdir.Bolaligi Qashqadaryo viloyatining Koson tumanidagi Neko‘z qishlog‘ining tor ko‘chalarida kechgan. Bu buyuk yozuvchi Abdulla Qahhor hamda Oybekning akademik rahbarligida ijodini nafaqat o‘zbek xalqi, balki qardosh va dunyo davlatlari ta’sirlanib, ilhomlanib, to‘lqinlanib maroq bilan mutolaa qiladigan meros qoldirgan."Oʻzbekiston SSR Xalq shoiri" hamda "WIPO Creativity Award“ oltin medali bilan mukofotlangan. O‘zbekiston qahramoni, O‘zbekiston xalq shoiri.