SHOYI GAZLAMALAR ISHLAB CHIQARILISHI TARIXI - Xoliqova , Mahliyo Alisher qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Tarixchilar yozishmalaridagi mato, gazlamalar haqida bayonnomalar. Allomalar ma’lumotiga ko‘ra matolar ishlab chiqarilishi va matolar nomi eksport qilinishi. Rus etnograf muzeyidagi eksponatlar, Buxoro baxmali, Qarshi olachasi, gul bosish san’ati, kashtachilik namunalari haqida fikr yuritilgan.