O‘PKANING TIRIKLIK SIG‘IMINI ANIQLASHDA FOYDALANILADIGAN USULLAR - Xakimova, Zulfiya Abduxalimovna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Inson qancha muddat yashashi, organlar va organlar sistemasi bilan bog‘liq. Agar organlar sog‘lom bo‘lsa, organizm sog‘lom hayot kechiradi va uzoqq umr ko‘radi. Hozirgi kunda tibbiyot sohasi jadal suratlarda rivojlanmoqda va organlardagi patologik holatlarni aniqlaydigan yangi texnologiyalar yaratilmoqda. Shu bilan parallel ravishda, organlarda sog‘lom va patologik holatlarni aniqlaydigan klassik metodlar ham o‘z ahamiyatini yo‘qotgani yo‘q. Ushbu tadqiqot usullari inson organizmi nafas olish sistemasi bilan bog‘liq bo‘lgan, salomatlikni aniqlashga va yaxshilashga qaratilgan. O‘TS, VC ko‘rsatkich natijalari inson organizmda normal holatda bo‘lishi kerak va biz organlar faoliyatini doimo nazorat qilib borishimiz muhim hisoblanadi.