“ҲАЁТГА МУҲАББАТ” ҲИКОЯСИДА БАДИИЙЛИК МАСАЛАЛАРИ - Толипова , А.М. (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Мақолада АҚШ насрининг ёрқин вакилларидан бири Жек Лондоннинг “Ҳаётга муҳаббат” ҳикоясидаги бадиийлик масалалари таҳлилга тортилган. Бунда қиёслаш ва структурал таҳлил усулидан фойдаланилган. Ўзбек тилидаги иккита таржима матнлари асл матн билан солиштирилган. Уларнинг ўзаро фарқлари келтирилади. Шунингдек, асл матндаги воқеанинг муаллиф-ровий тилидан баён қилиниши, ёзувчи назарда тутган бадиий ният ҳақида ҳам сўз юритилади.