MOTOR MOYINING KUYISHIGA TA’SIR QILADIGAN TURLI XILDAGI OMILLAR VA UNI ANIQLASH - Jumayev , Shaxzod Shavkat o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada dvigatelda moyni kuyishiga ta’sir qiladigan turli xildagi omillar, dvigatelni qizigan moyning dvigatelda bug‘lanishi, yonish kamerasiga o‘tib ketgan moylarni yonishi bilan bog‘liq jarayonlar, moy kuyishining moyning sifatiga, ya’ni bug‘lanishiga, qovushqoqliligiga, qovushqoqlilik indeksiga va dvigatelning ish rejimiga salbiy ta’sirlari haqida so‘z boradi.