ИНГЛИЗ ТИЛИДАН ЎЗЛАШГАН АХБОРОТ ТЕХНОЛОГИЯЛАРИ ТЕРМИНЛАРИНИНГ ЎЗЛАШИШ ОМИЛЛАРИ ҲАМДА УЛАРНИНГ АМАЛДА ҚЎЛЛАШ ҚИЙИНЧИЛИКЛАРИ - Мавлонова , Мавлуда Давуровна (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ушбу мақолада бугунги кунда барчанинг лисоний луғатида ўзлашишга улгурган АТ терминлари,уларнинг нутқда ишлатилиши, АТ терминларининг инглиз тилидан бошқа хорижий тилларга бевосита ва билвосита ўзлашиш омиллари ҳақида сўз юритилади.Шунингдек инсонлар нутқида ўзлашган сўзларнинг таржима қилишдаги камчиликлар ва қийинчиликлар ҳақида батафсил ёритилган.