ISHLAB CHIQARISH KORXONALARIDA TABIIY YORITISHNING SAMARADORLIGINI OSHIRISH CHORA-TADBIRLARI - Kushnazarov , Ferdavs Isakulovich; Kurbonov , Azimjon Jo‘raboy o‘g‘li; Oblaqulov , Sihib Tolliboy o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada ishlab chiqarish va xizmat ko‘rsatish binolarida, tabiiy, yoritishning usullari keng qo‘llanilishi naqadar dolzarbligi keltirilgan bo‘lib, ayniqsa tepadan tabiiy yoritilganlikning zarurligi, insonga va binoning mikroiqlim ko‘rsatgichlariga ta’siri yoritilgan. Tabiiy yoritishning yillik iqtisodiy ko‘rsatgichlari, va energiya samaradorligi yuqori bo‘lib, korxonaning iqtisodiga va ishchilar sog‘lig‘iga foydasi kattaligi ko‘rsatilgan. Maqolada tabiiy yoritishning innovatsion turlarining tasniflari ham kiritilgan.