XUDOYBERDI TO‘XTABOYEV ASARLARIDA BOLALAR RUHIYATI TASVIRI - Xazratqulova , Shoxsanam Sharofiddinovna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada O‘zbek bolalar adabiyotining yirik nomoyondalaridan biri Xudoyberdi To‘xtaboyevning “Sariq devni minib”, “Sariq devning o‘limi”, “Jannati odamlar”, “Besh bolali yigitcha”, “Mungli ko‘zlar” romanlarida muhitning , insonlarning bolalar ruhiyatiga qilgan ta’siri tasviri to‘g‘risida fikr yuritiladi.