“INSAN RUWXIYLIĠIN ÓZGERTIW ARQALI TÁBIYATQA QATNASIN ÓZGERTIW” - Jumamuratova, Gózzal Kalmuratovna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Din ózinde - moral, huquq, norma, minnet túsinikleriniń ulıwma jámlenbesin hám de ulıwmalıq mazmunın quraydı. Sonnan kelip shıģıp ruwxıy turmısımızģa, jámiyetlik sanamızģa tereń kirip barģan diniy túsinikler, úrip – ádet hám dástúrler, diniy norma hám qaģıydalar tek ģana “isenimdi bekkemlew” ushın emes, bálkim insane ruwxıylıģin tártiplestiriw, sol arqalı álemin tártiplestiriwde unamlı sheshim bolıp esapalanadı.