BO‘LAJAK O‘QITUVCHILAR TAMONIDAN YANGI AXBOROT TEXNOLOGIYALARINI TA’LIM TIZIMIGA JORIY ETILISHI - Qurbonov , Jasurbek Akmaljonovich (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Maqolada kommunikatsiya tizimidagi o‘zgarishlar jamiyatning barcha sohalari tizimini tubdan o‘zgartirishi va “Axborotlashgan jamiyat”ning muhim belgisi-axborotlarni tez qabul qilib olish, tahlil qilish, saqlash va iste’molchilarga tez yetkazish va jamiyatda taraqqiyot fan yutuqlarini ishlab chiqarishga maqsadli va tez joriy qilish xususida fikr yuritiladi. Shuningdek, ma’naviy-axloqiy tarbiya ishlari tizimiga axborot texnologiyalarini joriy etish jarayonlari xususida so‘z boradi.