HOZIRGI DAVR SHE’RIYATIDA IJTIMOIY MASALALAR TALQINI: BEK ALI IJODI MISOLIDA - Asqaraliyeva, Nigora Oybek qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada bugungi o‘zbek she’riyatining ko‘zga ko‘ringan ijodkori Bek Ali (Begali Eshonqulov) ning “Voh” to‘plamidan o‘rin olgan she’rlari tahlilga tortildi. Shoir ijodida xalqona ohang, ijtimoiy kayfiyat, Vatan kabi mavzular she’rlari misolida sharhlanishga harakat qilindi. She’riyatdagi mavzular tadriji, ularning xilma-xilligi, sarlavha qo‘llash mahorati Bek Ali she’rlari misolida yoritildi.