МЕРОСНИНГ ТАҚСИМЛАНИШИНИ ҲУҚУҚИЙ ТАРТИБГА СОЛИНИШИ - Шодмонова, М. (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Мамлакатимизда меросни эгаллашда меросхўрлар доирасини аниқлаш, меросни қабул қилишнинг фактик ва юридик тартибини аниқлаш, ҳозир бўлмаган меросхўрларнинг ҳуқуқларини таъминлаш, корхонага ворислик, мерос мол-мулкининг ошиши, меросдан воз кечиш муддатини аниқлаш борасида аниқ ечимларни шакллантириш заруратини кўрсатади. Бундан ташқари, меросни эгаллаш ҳуқуқини амалга оширишни муддат билан чеклаш ёки чекламаслик, мерос гувоҳномасини бериш муддатини қисқартиришнинг аниқ шартларини белгилаш ҳамда долзарб тусга эга.