FRAZEOLOGIZMLARNING LINGVOMADANIY TAHLILI (G‘AFUR G‘ULOM ASARLARI ASOSIDA) - Mardiyeva , Maxbuba Shavkatovna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada G‘.G‘ulomning “Shum bola” va “Yodgor” qissalarida qo‘llanilgan frazeologik birliklarning lingvomadaniy xususiyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, frazeologik birliklar shakllanishida asosiy komponent vazifasidagi leksemalarga alohida e’tibor qaratiladi hamda ularning izohi tegishli lug‘atlardan keltiriladi.Lingvomadniy jihatdan chuqur tadqiq qilinadi.