SUDGA QADAR BOSQICHDA JINOYAT PROTSESSI ISHTIROKCHILARINING HUQUQLARINI TA’MINLASHDA PROKURORNING ISHTIROKI - Nurullayev, Doston Zafar o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada quydagilarga e’tibor qaratgan holda, jinoyat protsessi ishtirokchisi tushunchasi uning huquq va majburiyatlari, xalqaro huquq normalarida sudga qadar bo‘lgan bosqichda protsess ishtirokchilariga berilgan huquqlarning milliy qonunchiligimiz bilan qiyosiy tahlili, prokuratura xodimlarining dastlabki tergovdagi o‘rni va vakolatlari shuningdek, ushbu tizimning rivojlangan xorij davlatlari bilan o‘zaro o‘xshash va farqli jihatlari haqida so‘z yuritiladi.