REAKTIV QUVVAT KOMPENSATSIYASI UCHUN MIKROKONTROLLERNI BOSHQARISH TIZIMINI ISHLAB CHIQISH - Xolliyev, Javohir Farxodovich; Toyirov, Muhriddin Zoir o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Hozirgi kundagi elektr energetikani asosiy muammolardan biri bu reaktiv quvvatni kompensatsiya qilish hisoblanadi. Ushbu maqolada reaktiv quvvat kompensatsiyasi uchun mikrokontrollerni boshqarish tizimini ishlab chiqish usullari tahlil qilingan.