БАЗАЛИ ЕР ТЕКИСЛАГИЧ КОВШИ ОЛДИГА ШНЕКЛИ ИШЧИ ОРГАННИ ҚЎЛЛАШНИНГ НАЗАРИЙ АСОСИ - Қўчқоров , Ж.Ж.; Ўлмасов, Х.С. (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
мақолада иқтисодий самарадорликка еришаиш йўллари, қайси йўналишда бўлишидан қатъи назар, бугунги қишлоқ хўжалигида олиб борилаётган илмий ишларнинг асосий мақсади кўрсатилган. Бу жиҳат, ўз навбатида, пахта етиштиришда, сув таъминотида олинган панжаларни нисбатан содда ва арзон механизациялаш зарурлигини, шунингдек, бу борада юзага келган мавжуд камчиликларни кўрсатади.