QISHLOQ HUDUDLARI AHOLI DAROMADLARINING TARKIBI, UNDAGI DEHQON VA TOMORQA XO‘JALIKLARI FAOLIYATI NATIJASIDAN KELADIGAN DAROMADING STATISTIK TAHLILI - Alimov, Damirjon Odilovich (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada mamlakt aholisining daromadlari va daromadlari tarkibi o‘rganilib tahlil qilingan. Tahlil asosida qishloq hududlari aholisining, dehqon va tomorqa xo‘jaliklari faoliyatini to‘g‘ri va samarali yuritishi natijasida o‘zlarining daromadlarini oshirishi mumkinligi statistik ma’lumotlarga asoslangan holda analiz qilingan. Shuningdek, mamlakatda bandlar sonini qishloq xo‘jaligi sohasida band bo‘lgan ishchilar soni nisbati olingan va mamlakat aholisining daromadlarini oshishida dehqon va tomorqa xo‘jaliklarining sonini ko‘payishi va faoliyatining samaradorligini oshirish orqali mamlakatdagi qishloq hududlari aholisining daromadlari miqdori oshishi statistik ma’lumotlarga ko‘ra tahlil qilingan.