MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARGA CHET TILINI O‘RGATISHNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Xolboyeva, Aziza Baxodirovna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Davlat qaramog‘idagi hamda xususiy tarmoqdagi maktabgacha ta’lim muassasalarda ingliz tilini o‘rgatish bo‘yicha keng ko‘lamli loyihalar amalga oshirilmoqda. Ushbu maqolada сhet tillarini xususan, ingliz tilini bolalikni ilk yoshida o‘qitishda ta’limiy o‘yinlardan foydalanishning muhimligi va aynan turli o‘yinlar orqali til ko‘nikmalari oson o‘zlashtirilishi yuzasidan fikrlar yoritilgan. Maktabgacha yoshdagi bolalarga chet tillarini o‘rgatish o‘quvchilarning jismoniy va ruhiy salomatligini himoya qilish va mustahkamlash, u yoki bu faoliyatni amalga oshirish orqali bolalar chet tilidagi muloqotni sodda tarzda amalga oshirish uchun yetarli bo‘lgan minimal kommunikativ lug‘atni o‘zlashtirish haqida ma’lumotlar keltirib o‘tilgan.