ZAMONAVIY MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARDA TARBIYACHILARINING KASBIY KONPTENSIYALARINI SHAKLLANTIRISHNING METODOLOGIYASI - Mamatqulova , Shaxnoza O‘ktam qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ayni damda jadallashib, rivojlanayotgan yurtimizda kattadan-katta o‘zgarishlar bo‘layotgan bir vaqtda maktabgacha talim tizimini ham tubdan isloh qilish masalalari provard maqsadga aylandi. 2016-yil 29 dekabrda O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining “2017-2021 yillarda maktabgacha talim tizimini yanada takomillashtirish chora-tadbirliri to‘g‘risida”gi PQ-2707-sonli qarorining elon qilinishi ushbu sohani tubdan isloh qilish, maktabgacha talim tashkilotlari ishini har tomonlama takomillashtirish, maktabgacha yoshdagi bolalarga talim-tarbiya berish, ko‘nikma va malakalarini shakllantirish hamda maktab talimiga tayyorlash bo‘yicha davlat talablarini qayta o‘rganish vazifasini qo‘ydi. Shunga ko‘ra pedagoglar va mutaxassislar xorij talimi tajribalarini puxta o‘rgandilar va o‘z pedagogik jarayonda qo‘llay boshladilar.