SA’ DIY SHEROZIYNING “GULISTON” VA SAYFI SAROYINING “GULISTON BIT-TURKIY” ASARLARI MUQADDIMASINING QIYOSIY TAHLILI - Hazratqulova, Shohsanam Sharofiddinovna; Yusupova , Dilnavoz (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada forsiygo‘y adib Sa’diy Sheroziyning “Guliston” va uning erkin tarjimasi “Guliston bit-turkiy” asarlarining muqaddima qismlari qiyosiy tahlil qilingan. Asar va uning tarjimasi debochasidagi o‘xshash va farqli jihatlar aniqlangan.