CHO‘LPON ASARLARIDA PEYZAJNING BADIIY IFODASI - Berdiyeva , Sabina (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Maqolada Cho‘lpon hikoyalari haqida fikr yuritilgan. Hikoyalarida tabiat tasviri, uning badiiy talqini, vazifasi tahlilga tortilgan. Hikoya kompozitsion sathida peyzajning o‘rni, obrazlar ichki dunyosini yoritishdagi poetik funksiyalari misollar orqali asoslangan.