TARQOQ SKLEROZ BILAN KASALLANGAN BEMORLARDA KOGNITIV BUZILISHLARNI O‘RGANISH - Azimova, Nodira Mirvosidovna; Ibodulloyeva, Maftuna baxtiyor qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Tarqoq skleroz kasalligida nerv tolalarining demiyelinizatsiyasi natijasida nafaqat harakat funksiyalarida balki, kognitiv funksiyalarda ham jiddiy buzilishlar yuzaga kelishi mumkin. Ushbu maqolada bemorlardagi oliy ruhiy funksiyalar bir qancha testlar yordamida sog’lom odamlar bilan solishtirib tekshirilgan.