BOSHLANG‘ICH SINF MATEMATIKASI VA MATEMATIKA O‘QITISHNING BOSQICHLARI ORASIDAGI UZVIYLIK - Idrisbayeva, Arzigul (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Mazkur maqolada boshlang‘ich sinflarda matematika fanining o‘qitilishi va bunda nazariy bilimlar, amaliy malaka va ko‘nikmalarni shakllantirish va o‘zlashtirishning zarurati haqida so‘z etilgan. Shuningdek, matеmatika darslarining xususiyatlari o‘quvchilarning matеmatik matеrialni o‘zlashtirish xususiyatlariga ham bog‘liqligi aytib o‘tilgan.