IJTIMOIY TADBIRKORLIK- IJTIMOIY RIVOJLANISHGA YO‘L - Hamrayeva, Vasila Mirzohid qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ijtimoiy tadbirkorlik-korxona egalari uchun maksimal foyda keltirmasdan, ma’lum bir ijtimoiy muammolarni hal qilish yoki jamiyatga foyda keltirish maqsadida biror mahsulot ishlab chiqarish yoki xizmat ko‘rsatishni o‘z ichiga oladi. Soddaroq qilib tushuntiriladigan bo‘lsa, bu ijtimoiy maqsadlarni ko‘zlaydigan tadbirkorlik yo‘nalishi bo‘lib, bunda daromadlar korxona egalarining daromadlarini ko‘paytirishga yo‘naltirilmaydi.