AVTOMOBIL HARAKAT TEZLIGI VA BOSHQARUV MEXANIZMLARINING YO‘L HARAKATI XAVFSIZLIGINI TASHKIL ETISH SAMARADORLIGIGA TA’SIRI - Umirov, Ilhom Iskandarovich; Shukurov , Shahzod Aslam o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada transport vositalarining harati xavfsiz va ekspluatatsion samaradorligiga ta’sir etuvchi omillar tahlil qilindi. yo‘l-transport hodisasi (YTH)ning oldini olishda va aktiv xavfsizlikni ta’minlash bo‘yicha asosiy nazariy tadqiqotlar o‘rganildi va harakat tezligi, boshqaruv mexanizmlarining ta’siri tahlil etildi. Xavfli vaziyatning oldini olishda tomoz yo‘lining samaradorligi aynan tormoz tizimi ishlash soz va ishonchli ishlashiga bog‘liq hisoblanadi.