IPAK QURTIDAN KIMYOVIY USULDA OLINADIGAN MODDALARNING UMUMIY XOSSALARI - Husenov, Abdurasul O‘ktamovich; Sayitova , Nodira Normurod qizi; Ibragimova , Komila Sadriddinovna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
PQChning iviriqlari, pilla va g‘umbaklarning tahliliy miqdoriy elementar tarkibi keltiriladi.Umuman olganda tut bargida va iviriqlarning chiqindilarida 22 ta pilla va g‘umbaklarida 15 ta kimyoviy elementlar borligi aniqlandi.