O‘RTA ASR SHARQ FALSAFASINI O‘RGANISHDA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR - Ro‘ziboyev , Dostonbek Dilmurod o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
mazkur maqolada o‘rta asr Sharq falsafasi to‘g‘risida shakillangan bilimlar sharqshunoslik tizimi va uning asosidagi zamonaviy metodologiyalar va nazariyalarning paradigmal xarakteriga alohida e’tibor berildi. Sharqning falsafiy o‘ziga xos autentligini yangicha yondashuv metodologiyalar asosida ochib berishga harakat qilindi. Shuningdek, zamonaviy fikir maktablarida shakillangan sharqshunoslikning nazariy metodologik asoslari zamonaviy ehtiyojlardan kelib chiqqan holda paradigmal ko‘rib chiqildi.