TRANSPORT OQIMINING HARAKATLANISH ZICHLIGINI O‘RGANISH ORQALI TRANSPORT HARAKATINI TAHLIL ETISH - Umirov, Ilhom Iskandar o‘g‘li; Shukurov, Shahzod Aslam o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada kuzatish usuli orqali Jizzax shahrining magistral ko‘chalarida avtomobillar va jamoat transporti aralash harakatlanadigan, hamda shaharning hozirgi kunda asosiy magistral ko‘chalarida olib borilgan tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatdiki, transport oqimining zichligi ushbu ko‘chalarda harakat miqdori yo‘lning ahamiyatiga, transport vositalarining tarkibiga, holatiga va shunga o‘xshash bir qancha omillarga bog‘liq. Harakat miqdori va tarkibining o‘zgarishi transport oqimi harakat tezligi va yo‘l -transport xodisalarining o‘zgarishiga ta’sir qilishi tahlil qilindi.