PIRIDIN VA PEPIRIDIN ASOSIDA OLINADIGAN KIMYOVIY MODDALARNING AHAMIYATI - Turabjanov, Sadritdin Maxamatdinovich; Tangyarikov , Normurod Saitovich; Husenov, Abdurasul O‘ktamovich (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Piridin va uning hosilalari dastlab asetilen va ammiak aralashmasini katalizatorsiz isitiladigan naychadan oʻtkazib, asetilenni gidrosiyan kislotasi bilan reaksiyaga kiritish yoʻli bilan olingan.