BASLAWISH KLASLARDA OQIW PROCCESI - Kudiyarova, Shaxnoza Madiyar qızı; Kalmagambetova , Aysuliw Maxset qızı (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Bul maqalada Baslawısh klasta alınǵan bilim keyingi basqıshushın tiykar wazıypasın atqarg‘ani sebepli tálim sapasın asırıw pedogoglar aldında turǵan eń aktual másele bolıp tabıladı. Sol maqsette tálim mákemelerinde iskerlik kórsetip atırǵan pedagoglar, atap aytqanda baslawısh klass oqıtıwshıları sabaqlarda zamang‘a say jańa narselerdi alıp kiriwi arqalı oqıwshılar bilimin rawajlandırıw, olardin’ dúnyaǵa kóz qarasın ósiriwgetiykarlanadi.