МАЪНАВИЙ МЕРОСИМИЗДА ЁШЛАРНИ КАСБ-ҲУНАРГА ЙЎНАЛТИРИШ МАСАЛАЛАРИ - Якубов, Ю.М. (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Аждодларимиз бой тарихий- маънавий меросида ёш авлодни жисмоний бақувват, маънавий соғлом қилиб вояга етказишга ва уларга касб- ҳунар ўргатишга катта эътибор берганлар. Болаларни ёшлигидан меҳнатга, керакли касб- ҳунар эгаллашга ўргатишда ота- боболаримиз ўрнак бўлиб, ишёқмаслик, дангасаликнинг зарари тўғрисида мунтазам панд насиҳатлар қилиб, уларни яхшиликка, эзгулик ва бунёдкорликка, меҳнасеварликка даъват этиб, амалий фаолиятлари билан ўзидан яхши ном қолдириш борасида ибрат кўрсатганлар. Ўтмишдошларимизнинг бундай ибратли амаллари бугунги кунда ёш авлоднинг касб- ҳунар сирларини эгаллашларида муҳим ўрин тутмоқда. Ушбу мақолада аждодларимизнинг тарихий меросида касб- ҳунар эгаллашнинг ҳозирги даврда жамиятимиз тараққиётидаги аҳамияти ҳақида сўз юритилади.