MAJBURIYATNI BAJARMAGANLIK UCHUN JAVOBGARLIKNI QO‘LLASH MUAMMOLARI - Imomniyozov, Doniyorbek Baxtiyor o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Ushbu maqola majburiyatni bajarmaganlik uchun fuqarolik-huquqiy javobgarlik choralarini qo‘llashning o‘ziga xos xususiyatlari, jumladan huquqbuzarlik faktini, javobgarlik chorasini (turi va miqdori) aniqlash, javobgarlik chorasini qo‘llash bilan bog‘liq masalalar ochib berilgan. Shuningdek, maqolada fuqarolik-huquqiy javobgarlikni cheklash bilan bog‘liq muammolar, shuningdek javobgarlikdan ozod qilish haqida fikr yuritilgan. Bundan tashqari maqolada fuqarolik-huquqiy javobgarlik chorasini qo‘llash bog‘liq muammolar sud amaliyotdan misollar keltirish orqali ochib berishga harakat qilingan.